Tilbage til 2020

"De unge Løver"

25/02/2020

image13

"De unge Løver" ..

Før jeg bliver angrebet fra en masse ”Kloge-Aager” .. vil jeg gerne medgive, at knægtene ”bare” deltog ved et mindre stævne her i Esbjerg d. 22. februar ved EFI Hallerne.

Jo, den er jeg helt med på .. og lægger mig helt fladt ned .. :-)

MEN når det nu er sagt – og indrømmet – så synes jeg alligevel, at der grund til optimisme og til at kippe lidt med flaget og glædes over, at vi har nogle unge, charmerende, ihærdige, friske, opportunistiske og selvtillidsfulde drenge, der gør det rigtigt godt.

Jeg så ikke alle kampene ved det netop overståede ”Esbjerg+ Cup”, der som altid var velarrangeret – og derfor kommenterer jeg herunder kun de få kampe, som jeg stille og roligt stod og betragtede ..

”De unge løver” .. som jeg vælger at kalde dem .. gjorde det aldeles fremragende.

Mads Abildgaard og Eman Curovac – to drenge, der gav den fuld gas.

Eman Curovac – gav den gas hele vejen igennem. Han ”høvlede” nærmest arrogant sin modstander ned i finalen med cifrene 23-3. Ikke at modstanderen var en Mr. Nobody .. det var han nemlig slet ikke.

Det var en modstander med sort bælte, der endda var ældre, og som allerede har prøvet en del mere end Eman selv har i sin karriere.

Eman styrede kampen fra ende til anden – flot overblik, god timing, gode spark, god bevægelse – men når han en dag møder stærkere modstandere, skal han passe lidt på med de arme, som han lidt blæret og nonchalant lader ”hænge ned” .. you know, så’n lidt arrogant .. og den går altså ikke, når han til sin tid møder de mere aggressive og bedre kæmpere.

Men en herlig gut at følge .. det var en fornøjelse.

Ligeledes den anden unge løve – Mads Abildgaard – en herlig knægt.

Han lod sig dæleme ikke kyse .. han var bagud i sin finalekamp, men han gav aldrig op. Han bevarede fokus og gik til modangreb på en uimodståelig måde. Koncentrationen lyste ud af ham .. han VILLE bare vinde .. og havde viljen, evnerne og kræfterne til det .. 

Ligesom sin klubkammerat Eman gravede han dybt i sig selv og hentede, da det kneb mest, alle de tillærte redskaber frem .. og vupti .. overblik, spark, timing, bevægelse var på plads og han hentede finalesejren hjem med cifrene 31-26.

At han også på dagen fik "Fighter-Pokalen" siger jo det hele .. 

Det var en fornøjelse at se begge de unge kæmpere i ringen ..

De har i en lind strøm lagt ”lag på lag” på .. trænerne har stille og roligt arbejdet fornuftigt med talenterne uden at forcere tingene, så de blev ”trætte af det” .. forstået på den måde, at de helt mistede lysten.

Man har fra trænernes side fornuftigt ved hvert stævne vurderet, om det var det rette at gøre .. skulle man melde til .. eller var eleven endnu ikke klar til det ..?

Det er altid en individuel vurdering – men her har trænerne hidtil vurderet korrekt og det begynder man efterhånden så at høste frugterne for.

Man ser det også på den måde, som ”De unge Løver” respektfuldt interagerer med deres træner på i pauserne. De lytter meget opmærksomt til det, som træneren siger – og udfører på bedste vis de ordrer, som træneren har udstukket.

Den dag de IKKE gør det – kan det galt for dem.

Der er tale om fine, ganske unge og talentfulde kæmpere – på vej frem – og jeg er overbevist om, at de har den rette holdning samt den rette attitude, så jeg tror på, at vi kommer til at se og høre en del mere til dem i fremtiden ..

Det er trænernes lod at give dem selvtillid og tro på sig selv – men samtidig bevare begge ben på jorden, så de ikke straks tror, at de er ”verdensmestre” eller begynder at vise en for arrogant holdning til tingene .. eller modstanderne.

Se, det er en balanceakt .. men hos os i Esbjerg Taekwondo Klub er det nu ikke noget, vi er ret nervøse for.

Trænerne kan deres kram .. og når man så roser ”De unge Løver”, der er gjort af det rette stof og konturerne til noget større er til at få øje på, så må man også i samme ombæring tænke på, at de ikke er kommet dertil helt af sig selv ..

Niksen biksen .. sådan fungerer det ikke i den virkelige verden ..

Trænerne Tina Højbjerg Sørensen og Dennis Christensen – de må saftsuseme begge have en kæmpestor andel i de flotte guldmedaljer.

Flot arbejde med de unge mennesker .. respekt .. !

 

ETK/pr

Claus Bjelke, mob 40270099

claus@bjelke.dk