Tilbage til 2018

Juleafslutning 2018

04/12/2018

IMG 1963
IMG 1947 IMG 1965 IMG 1960 IMG 1951 IMG 1961 IMG 1959 IMG 1946 IMG 1950

LIDT HISTORIE .. OG LIDT OM JULEAFSLUTNINGEN 2018

Tja, nu er Esbjerg Taekwondo Klub jo en gammel, traditionsrig klub – allerede et par år efter at Gunnar Sørensen fra Sønderborg ”bragte” taekwondoen til Danmark i 1971, var et par seje gutter her i Esbjerg helt vilde med ideen om at starte en klub her i Esbjerg .. som tænkt, således gjort.

Året 1975 blev således året, hvor Esbjerg Taekwondo Klub ”Cheong Yong” så dagens lys .. stærke personligheder som Kim Lehman, Bill Bønning Nielsen, Allan Dakin samt ikke mindst brødrene Finn & Otto Larsen .. med lillebror Tommy Larsen på slæb lidt senere .. var foregangsmænd for den klub, som vi kender i dag.

Der er saftsuseme løbet meget vand gennem åen siden da .. hold da op .. ETK var nok uden sidestykke den mest ”frygtede” klub op gennem 80’erne både i Danmark og i Europa, landsholdet var nærmest synonymt med det kampivrige esbjergensiske kamphold .. ingen nævnt, ingen glemt.

Parantetisk kan det nævnes, at Esbjerg Taekwondo Klub i 1988 opnåede at få pokalen som Danmarks mest vindende klub for 10. år … i træk .. jeps, så vildt var det .. :-)

Det år - i 1988 -  havde Esbjerg Taekwondo Klub 3 kæmpere med til  OL i Seoul og samlet kom de hjem med en guldmedalje og en sølvmedalje ..

Og ikke kun på kampsiden har klubben gjort sig gældende. På et tidspunkt – indtil for bare ganske få år siden – fandtes der kun 5 WTF dommere i hele Europa og tre af dem kom fra én og samme klub, nemlig fra Esbjerg. Lars Arnum, Tommy Larsen og David Coupar var alle højt respekterede WTF dommere – i dag er det så ”kun” David Coupar, der stadigvæk rejser hele verden rundt og på bedste vis repræsenterer klubben og Danmark. Han går i øvrigt for at være en af verdens absolut bedste dommere .. så også på dommersiden må man sige, at klubben har sat sit kæmpestore aftryk .. hvilket man også kan sige om undervisningen i DTaF, hvor Lars Arnum sætter sine kæmpestore aftryk og er primus motor.

Det siger sig selv, at når en klub er ”så gammel”, som tilfældet er, er der nogle ting, der gør klubben unik .. f.eks. "de gamle dyder", venskaber der går mange år tilbage, respekt for hinanden .. og traditionerne spiller da også en væsentlig rolle.

En af de traditioner, der holdes i hævd, så vi et bevis for søndag d. 2. dec. 2018.

Til den årlige ”julesamling” var der dæleme tæt på 300 mennesker, der kiggede forbi ved EFI Hal 2. Der var aktivitet at spore alle steder .. små og sikkert også ganske nervøse børn, der skulle være med i en opvisning, hvor familie og forældre sad og kiggede på. Unge trænere, der skulle videreformidle deres ideer .. og få de små, spændte udøvere til at yde deres bedste osv. osv.

Klubbens formand siden 1987 - Finn Larsen - bød på denne dag allesammen velkommen kl. 14.00, hvorefter ”toastmaster” Brian Andreasen (i folkemunde kaldet B1) derefter mere eller mindre styrede slagets gang. I alt var der 7 opvisninger at holde styr på: Teknik, Mellemgraduerede børn, Tiger Team, Højtgraduerede børn, begyndere (børn), ungdomsholdet og Kamp.

Før B1 fik ordet, skulle der dog lige uddeles et par pokaler ..

 

Pokal nummer 1 var til ”Årets Elev” – Anna Van Olsen.

Den smilende og søde 13 årige pige - med rødt bælte - har på ganske kort tid udviklet sig utroligt meget.

Hun er en god kammerat, altid smilende, hjælpsom og deltager nu, foruden TEKNIK, også i disciplinen KAMP.

Hun er en fornøjelse at have på holdet .. en seriøs udøver, som vi nok skal komme til at høre nærmere om i fremtiden.

 

Pokal nummer 2 var til ”Årets Træner” – Lotte Weltz

En ligeledes meget seriøs, smilende og sød pige – som i en alder af 20 år har fået mere end rigeligt at se til efter Morten stoppede som træner for holdet.

Lotte træner konkurrenceholdet i teknik og hun har mere end rigeligt at se til.

Hun træner andre, deltager selv ved stævner, hun koordinerer tingene for de unge udøvere og tager sig næsten af det hele .. det er oddsene, når man er næsten ene om tingene .. men det er jo ganske fint, når man har overblikket .. :-)

Derudover er hun et stort forbillede for sine elever ..

 

Det var absolut to gode valg – som Årets Elev og som Årets Træner – et stort TILLYKKE til de dygtige piger ..

Som eftermiddagen skred frem, fik udøverne på de respektive hold vist sig godt frem .. fra de allermindste børn til ungdomsholdet. Vi var endda vidner til en X-faktor konkurrence, hvor tre dommere skulle vurdere deltagerne .. ganske spøjst og udmærket tænkt af de implicerede .. :-)

Mens opvisningen stod på, sad tilskuerne og nød et glas gløgg og æbleskiver – der var også pebernødder, kaffe og sodavand – og spændte forældre sad og nød et par timer, mens børnene udfoldede sig inde på banen. En ganske fin eftermiddag blev det – som altid, fristes man til at sige – og som sluttede med, at der var en pose slik til de mindre børn .. og det faldt jo som altid i god jord .. !

Det er IMPONERENDE, at mange af ”de gamle koryfæer” er still going strong .. at tænke sig .. en del af dem har været med i over 43 år og har stadigvæk det overskud, der skal til. Heldigvis er ”nye”, loyale kræfter også kommet til hen ad vejen .. hvordan skulle man ellers være i stand til at ”køre en klub”, som man i dette tilfælde er i stand til ..?

Familien Antonsen, familien Bergmann, Ivan Jacobsen .. og den ”nye” generation af dybt loyale og lidt ældre kæmpere, der hjælper til og øser ud af deres erfaring .. det være sig Brian Andreasen, Heidi Jepsen, Mads ”far til fire” Abel, Tina Højbjerg Sørensen, Dennis Christensen, Sabine K. Pedersen, Mette Larsen, Brian Asmussen (B2), Rikke Bum Bum Bergmann .. you name them .. og nogle har jeg sikkert også glemt (undskyld) .. men for alle disse yngre mennesker gælder det, at der for dem er tale om ”hjerteblod” .. der er tale om, at dette er deres ”2. hjem” .. og de hjælper hjertens gerne til, hver gang ”klubben kalder” .. det er da IMPONERENDE, right ..?

I øvrigt kan man for øjeblikket købe ganske gode adventsgaver og/eller julegaver i klubben i form af en fin T-Shirt og så noget, der er ganske brugbart, når man som et ungt menneske sidder i en hal og mobilen er ved at løbe tør for strøm: en SoleShot Mobile Charger (ca. 5 x 5.5cm), som man lige stikker op i sin mobiltelefon .. og så har man straks strøm igen.

Smart, smart .. den SoleShot koster kun dkr 99,- og kan oplades ca. 500 gange.

Det er dæleme da en go’ og billig gave, som endda hjælper klubben til at tjene en god skilling. Aftalen kom i stand, da Morten Krarup - der har en søn gående i klubben – foreslog, at man ved hjælp af to sponsorer på denne måde kunne hjælpe klubben lidt økonomisk.

Det gjorde det jo så ikke værre, at han endda tilbød at være den ene sponsor til dette projekt.

I øvrigt er SoleShot solgt til fodboldklubberne FC Inter og Fullham samt Novo Nordisk, Deloitte, DSV og andre store firmaer .. så kan vi sikkert også i ETK gøre brug af SoleShot .. :-)

En stor TAK til Morten Krarup for initiativet – fornemt, godt tænkt og ganske flot!

Til jer andre … : go, go, go .. køb, køb, køb .. der er ikke så mange af dem .. og I støtter dermed klubben .. :-)

Her på falderebet er til sidst kun at sige MANGE TAK for en ganske hyggelig eftermiddag .. I ønskes alle en rigtig god og hyggelig jul samt ikke mindst et GODT NYTÅR.

Tak for i år .. !

 

MVH/Claus Bjelke

ETK-PR

claus@bjelke.dk

mob 40270099